25 Nisan 2020

Japonya’ya Teknoloji Satan Türk: Hande Çilingir

Henüz üniversite yıllarında sorunları tabandan çözme hedefli olan bir sosyal sorumluluk projesiyle girişimcilik hayatına başladı. BilgiAid adını verdiği bu girişimle Türkiye Genç Girişimciler yarışmasında ‘’Yılın Sosyal Projesi’’ ödülünü kazandı.

Daha sonraları yüksek öğrenimi için çıktığı yurt dışında gözlemlediği deneyimlerini işine aktardı. Öğrencilerin yurt dışında ailelerin yanında kalarak İngilizce öğrenme konseptini Muğla Fethiye’de uygulamak için ‘’English and More’’ Dil Okulu’nu kurdu. 3 yılda 30 ülkeden 3.000 öğrenciye ulaştı.

Hande Çilingir kendi teknolojisini, yazılımını, kodlarını ihraç edemeyen ülkelerin dışa bağımlı olabilecek kadar risk altında olduğunu düşünüyordu. Bu nedenle sonraki fikrini teknoloji üzerine kurması gerektiğine inandı. O günlerinden şu şekilde bahsediyor: "English and More’un ardından Insider’ı kurmaya karar verdik. Kendi teknolojisini, yazılımını, kodlarını ihraç edemeyen ülkelerin diğer ülkelere bağımlı hale geleceğine inandığımız için, sonraki girişimimizi teknoloji alanında hayata geçirmemiz gerekiyordu. Insider’ın iş fikrini oluştururken, pazar ihtiyaçlarını doğru anlamaya çalıştık. Benzer işler yapan firmaları inceledik. Sadece Silikon Vadisi’ndekilere değil, İsrail gibi aynı dinamiklere sahip başarılı girişimlere de bakıp kıyaslama yapmak, bize bu süreçte çok yardımcı oldu. Yaklaşık 6 ay süren pazar araştırmalarından sonra, ürün için fikirlerimizi oluşturduk."

Insider, gerçek zamanlı öngörüsel segmentleri gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenme becerileri sayesinde güçlendiren platform, web, mobil web, mobil uygulamalar ve reklam kanallarında pazarlama uzmanlarının kişiselleştirilmiş tecrübeler sunmalarını sağlıyor. Ve globalleşme aşamasını ilk olarak Uzak Doğu’da gerçekleştiriyor. Yani teknolojinin beşiğine teknoloji satıyor.

Insider, çevrimiçi satış yapan şirketlerin, müşteri sadakatini ve büyümesini artırmayı sağlayan, çok kanallı bir müşteri deneyimi platformu ve bugüne kadar 5,5 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Başarıları ve şirketinin yükselmesiyle zamanla ABD dışındaki en iyi 3 kadın CEO’dan biri seçilen Hande Çilingir bugün Londra, Singapur, Tokyo, Dubai, Moskova, Paris, Jakarta, İstanbul, Kiev, Sidney, Seul, Bangkok, Hong Kong, Barselona, Helsinki ve Taipei’nin de içinde bulunduğu toplam 24 global ofisi olan bir teknoloji şirketini yönetiyor.


Paylaş:
Yorumlar

Puanınız

İlginizi Çekebilir
15 Temmuz 2021

Endüstri 4.0’ın Öncülüğünde Dijital İkiz Teknolojisi

İlk olarak NASA’nın danışmanlık görevini üstlenen Dr. Michael Grieves tarafından 2002’de ortaya atılan bir kavram olan Dijital İkiz kavramı, canlı veya cansız bir nesne, ürün, süreç veya kişi gibi fiziksel bir varlığın elektronik bir kopyasıdır. Diğer bir deyişle sanal bir modelidir. Ürünün fiziksel olarak yapılmadan dijital ortamda kopyasının oluşturulmasına dayanan bu teknoloji, Endüstri 4.0 vizyonunun bir yansıması olarak görülebilir.

18 Mayıs 2021

Gizlilik Tabanlı Sözleşmeleri Destekleyen Yepyeni Bir Girişim: ARPA

Blokzincirlerin ortaya çıkışındaki en önemli etkenlerden biri de Smart Contract adı verilen akıllı kontratlardır. Akıllı kontratlar, blokzincir üzerinde iki dijital kimlik sahibinin arasında gerçekleşen anlaşmadır ve o blokzincir üzerinde kayıtlı kalır.

12 Nisan 2021

Her Gün Bir Yudum Kahvenin Yanına Biryudumkitap

Kitap severler için geliştirilen Biryudumkitap uygulaması, kullanıcılarının e-posta kutularına her sabah roman ve hikaye pasajları gönderen bir sosyal girişim projesidir.

Platform hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

info@teknolojiileuretelim.com

Bizi Takip Edin
×