25 Nisan 2020

Kısa Bi’ Molaya Kısa Bi’ Film: Cineshort

“Sonra? Filmimi yapacağım, ya sonra?”

Hasan Celil Tombul’un kısa filmini yaparken defalarca kendine bu soruyu sorması ve artık harekete geçmeye karar vermesiyle birlikte ortaya bir fikir çıktı: Cineshort

Peki nedir bu Cineshort?

Küresel ölçekte sinemaseverleri, gün içindeki kısa vakitlerinde harika filmlerle buluşturmayı hedefleyen bir mobil uygulama platformu. Maksimum 40 dakika süren kısa filmleri 24 dilde altyazılı olarak yayınlıyorlar.

Cineshort, tüm dünyada kısa filmleri ve yönetmenleri izleyiciyle buluştururken, yönetmenlerin de eserlerinden gelir elde etmesini sağlayarak çift yönlü değer yaratmayı hedefliyor.

2019'da İTÜ Teknokent'te geliştirilen Cineshort kısa sürede başarı yakaladı. Yayına alındığı ilk 3 günde 24 ülkeden izleyiciye ulaştı ve ilk ayında 48 ülkeden 700 yönetmenle anlaşma sağladı.

Hasan Celil Tombul’un fikrini paylaştığı arkadaşları ve İTÜ Çekirdek'in desteğiyle de gelişen girişim, Big Bang Start-Up Challenge 2019 Sahnesi'nden nakdi ödülle ayrıldı.

Türkiye’nin Girişimcilik Sahnesi BigBang

BigBang; girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getiren, teknolojik girişimlerin sahnelendiği, rekabet dolu bir İTÜ Çekirdek etkinliği. BigBang sahnesinde yer alan girişimcilere; yatırımcılar ve olası müşterileriyle buluşabilecekleri bir ortam ve iş birliği olanaklarının yanı sıra girişimlerini destekleyecek büyük ödül de sunuluyor.

“Bir itiraz ve hayal ile başlayan yolculuktaki yalnızlık, mentor ihtiyacı, insanları aynı hayale inandırmaktaki bir çeşit illüzyonistlik, devamlı daha yaratıcı olma gayreti, bitmeyen tutku ve nihayetinde, hayalinizin gerçeğe dönüşen ilk haliyle yüzleşme safhası. Bir film yapmakla, bir girişim yapmanın dinamikleri aynı. Biraz yorucu gibi görünse de tutkunuzun bu olduğunu düşünürsek, ‘dehşet verici’ bir eğlenme haline sahipsinizdir. Tadını çıkarmanız, insanların ortaya koyduğunuz eseri keşfetmesini görmeniz harika bir his yaratır. Üstelik başarısız olsanız bile! Çoğu zaman hayalinizdeki şey, ortaya koyduğunuz ürün olmaz. Bir filmin de bir girişim gibi sürekli güncellemeye, eklemelere ihtiyacı vardır. Çoktan Cineshort’ta yayınlanmış olsa bile.”

Hasan Celil Tombul
Co Founder, Cineshort App

12 Mayıs 2020'de App Store’da yolculuğuna başlayan Cineshort, çok yakında Google Play’de de yerini alacak. Cineshort’un 5 dakikadan 40 dakikaya kadar olan 13 farklı türdeki film seçkisinde size hitap eden filme, vaktinize ve zevkinize göre filtreleyerek ulaşabiliyorsunuz.

Kısa anların keyfini çıkarmayı unutmayın!

cineshortinlinejpg-616c814730463.jpg


Paylaş:
Yorumlar

Puanınız

İlginizi Çekebilir
15 Temmuz 2021

Endüstri 4.0’ın Öncülüğünde Dijital İkiz Teknolojisi

İlk olarak NASA’nın danışmanlık görevini üstlenen Dr. Michael Grieves tarafından 2002’de ortaya atılan bir kavram olan Dijital İkiz kavramı, canlı veya cansız bir nesne, ürün, süreç veya kişi gibi fiziksel bir varlığın elektronik bir kopyasıdır. Diğer bir deyişle sanal bir modelidir. Ürünün fiziksel olarak yapılmadan dijital ortamda kopyasının oluşturulmasına dayanan bu teknoloji, Endüstri 4.0 vizyonunun bir yansıması olarak görülebilir.

18 Mayıs 2021

Gizlilik Tabanlı Sözleşmeleri Destekleyen Yepyeni Bir Girişim: ARPA

Blokzincirlerin ortaya çıkışındaki en önemli etkenlerden biri de Smart Contract adı verilen akıllı kontratlardır. Akıllı kontratlar, blokzincir üzerinde iki dijital kimlik sahibinin arasında gerçekleşen anlaşmadır ve o blokzincir üzerinde kayıtlı kalır.

12 Nisan 2021

Her Gün Bir Yudum Kahvenin Yanına Biryudumkitap

Kitap severler için geliştirilen Biryudumkitap uygulaması, kullanıcılarının e-posta kutularına her sabah roman ve hikaye pasajları gönderen bir sosyal girişim projesidir.

Platform hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

info@teknolojiileuretelim.com

Bizi Takip Edin
×