Peak Games’i rekor rakamla satın alan global oyun şirketi Zynga, Ekim ayının başında yeni hamlesiyle Rollic Games’i bünyesine kattı. Zynga, Rollic’in %80’ini 180 milyon dolara satın aldı.
Peak Games’i rekor rakamla satın alan global oyun şirketi Zynga, Ekim ayının başında yeni hamlesiyle Rollic Games’i bünyesine kattı. Zynga, Rollic’in %80’ini 180 milyon dolara satın aldı. Böylelikle Rollic Games, Peak’ten sonra en yüksek yatırım alan ikinci Türk oyun şirketi oldu. Zynga, kalan %20 hisseyi de 3 yıl içerisindeki kârlılığına bağlı olarak yeni bir değerleme ile satın alacağını açıkladı.
İstanbul merkezli mobil oyun geliştiricisi Rollic Games; Burak Vardal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz isimli üç genç tarafından Aralık 2018’de kuruldu.
Burak Vardal, Rollic’i tanımlarken şu ifadeleri kullanıyor:
“Biz geleneksel bir oyun şirketi değiliz. İçeride yazılımcımız yok, oyun yazmıyoruz, üretmiyoruz. Türkiye’nin her yerinde çok yetenekli yazılımcılar var. Biz onları dünya vitrinine çıkarıyoruz. Şu anda Türkiye çapında sadece Rollic’e oyun üreten 48 oyun stüdyosu var. Bunlar da toplam 400 kişiye denk geliyor. Onlar oyun prototiplerini üretiyorlar. Biz onların oyunlarını alıyoruz, dünyada hit olabilecek potansiyelde mi diye bakıyoruz, test ediyoruz. Ve onlara yazılım feedbeck’i de veriyoruz, ‘teknik olarak bunu yapmanız lazım, renk paleti şöyle, ilerleme hızı böyle olması lazım’ diyoruz. Onlar oyunu bizim yönlendirdiğimiz şekilde tamamlıyorlar. Biz de dünyada yayımlıyoruz. Tabii oyun Rollic’in oluyor, bu stüdyolar da oyunun geliri üzerinden kâr elde ediyorlar. Yani aslında Rollic Netflix gibi bir platform.”
1 sene içerisinde Rollic; Tangle Master 3D, Go Knots 3D ve Repair Master 3D oyunlarıyla, başta ABD pazarı olmak üzere, dünya listelerinde en çok indirilen oyunlar sıralamasında sıklıkla yer buldu. Rollic, aylık 65 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşıyor ve 250 milyondan fazla indiriliyor.
Hypercasual kategorisine giren öğrenmesi ve oynaması basit mobil oyunlar geliştiren Rollic, kısa sürede yakaladığı başarısıyla dünya çapında dikkatleri üzerine çekti.
Zynga CEO'su Frank Gibeau, Rollic birlikteliği ile ilgili görüşlerini şöyle ifade ediyor:
"Hyper-casual kategorisinin 2020'de dünyada en hızlı büyüyen yayıncılarından olan Rollic'in bünyemize katılmış olmasından dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Rollic arkasında müthiş yaratıcı bir ekibe sahip. Rollic ve Zynga birlikte çok daha hızlı büyüyecek."
Zynga’yla güçlerini birleştirmekten gurur ve mutluluk duyan Rollic'in kurucusu ve CEO'su Burak Vardal ise bu anlaşmayı şöyle değerlendiriyor:
"Oyun alanındaki sahip olduğumuz uzmanlığımız, Zynga'nın ürün yönetimi, veri bilimi deneyimi, reklamlardan para kazanma ve yayıncılıktaki başarısı kusursuz bir uyum sağlamamıza katkı sağlayacak. Rollic'in Zynga'nın portföyüne katılan mevcut ve yeni oyunlardan oluşan sağlam listesi sayesinde, oyunlar aracılığıyla dünyayı birbirine bağlama misyonumuzu ilerletmeyi dört gözle bekliyoruz."
İlk olarak NASA’nın danışmanlık görevini üstlenen Dr. Michael Grieves tarafından 2002’de ortaya atılan bir kavram olan Dijital İkiz kavramı, canlı veya cansız bir nesne, ürün, süreç veya kişi gibi fiziksel bir varlığın elektronik bir kopyasıdır. Diğer bir deyişle sanal bir modelidir. Ürünün fiziksel olarak yapılmadan dijital ortamda kopyasının oluşturulmasına dayanan bu teknoloji, Endüstri 4.0 vizyonunun bir yansıması olarak görülebilir.
Blokzincirlerin ortaya çıkışındaki en önemli etkenlerden biri de Smart Contract adı verilen akıllı kontratlardır. Akıllı kontratlar, blokzincir üzerinde iki dijital kimlik sahibinin arasında gerçekleşen anlaşmadır ve o blokzincir üzerinde kayıtlı kalır.
Kitap severler için geliştirilen Biryudumkitap uygulaması, kullanıcılarının e-posta kutularına her sabah roman ve hikaye pasajları gönderen bir sosyal girişim projesidir.
Puanınız